Flexiblisering van de arbeidsmarkt is noodzaak

Flexiblisering van arbeidsmarkt is noodzaak tijdens crisis

Flexiblisering van de arbeidsmarkt is noodzaak

Het FD kopte ‘Coronacrisis als lakmoesproef voor de flexibele arbeidsmarkt’ (15 april). Inderdaad, veel tijdelijke krachten, flexwerkers en zelfstandigen worden nu als eersten geraakt. Dit toont hun kwetsbaarheid, wordt dan direct gezegd. Maar flexiblisering van de arbeidsmarkt is noodzaak tijdens een crisis.

Flexiblisering van de arbeidsmarkt

Werkgevers snijden eerst in de flexibele schil. Maar het is een illusie te denken dat vaste werknemers gespaard blijven wanneer de economie fors krimpt. Doordat werknemers nu het best beschermd worden door de noodmaatregelen, voelen zij zich minder genoodzaakt alle zeilen bij te zetten. Zij behouden hun volledige inkomen toch. Hiervan wordt 90 % opgehoest door de staat (de belastingbetaler). Hoe duurzaam is dat?

Juist een arbeidsmarkt in crisistijd vraagt om aanpassingsvermogen, wendbaarheid, weerbaarheid en flexibiliteit; van grote bedrijven, van het mkb en van werkenden in het algemeen. Er zijn verschillende afdelingen die direct of indirect snel merken dat er onrust ontstaat bij de bevolking. Bijvoorbeeld in de huizenmarkt is dit allemaal snel merkbaar. Ook zijn er verschillende branches die om veel aanpassingsvermogen vragen, waardoor er juist voor flexibel personeel, zelfstandig of in dienstverband, veel kansen zijn.

ZWS Recruitment

Bij ZWS Recruitment kun je terecht voor flexibel personeel. Zo leiden wij met de ZWS Incasso Academy zelf personeel op, dat bijvoorbeeld op de afdeling Bijzonder Beheer bij banken aan de slag gaat.

Juist afdelingen als Bijzonder Beheer en Hypotheekacceptatie zijn gevoelig voor de staat van de economie. Onze verwachting is dat de vraag op de afdeling Bijzonder Beheer, bij veel banken, enorm zal toenemen. Wij volgen deze ontwikkelingen dan ook op de voet, omdat het voor ons, als detacheerder, van belang is om daar op voorbereid te zijn.

Flexiblisering van de arbeidsmarkt is noodzaak tijdens een crisis. Wacht dus niet te lang met het opschalen van je personele bezetting. Juist omdat de gevolgen van de Coronacrisis nog niet bekend zijn. Dit kan flexibel en gemakkelijk met het inzetten tijdelijk personeel. Er zijn verschillende constructies te bedenken, zodat er altijd wel een manier is die aansluit op de behoefte.

Neem voor meer informatie contact op met ZWS Recruitment.